Интересна и разнообразна програма предложи и вторият ден на Международния фестивал. На откритата сцена

...
Интересна и разнообразна програма предложи и вторият ден на Международния фестивал. На откритата сцена
Коментари Харесай

Концерт-спектакъл на Ансамбъл „Българе“ на сцената на „Синия Дунав“

Интересна и разнообразна стратегия предложи и вторият ден на Международния фестивал. На откритата сцена в Крайдунавския парк на Видин днес над 250 самодейци показаха танцовото и песенно благосъстояние на Северозапада. Специални посетители бяха танцьорите от „ Фалмис “, които ни срещнаха с фолклора на Унгария, като демонстрираха танца „ Чардаш “ (от региона на Рабакьоз) и маджарски танц от Трансилвания. 

​По-късно вечерта младият певец Валентин Велчев показа дебютния си албум пред видинска аудитория. Роденият във Враца гений, който е притежател на премията „ Певец на годината 2021 година “ за дебют, както и лауреат на състезанието „ Пирин фолк “, спечели аплодисментите на публиката със своя концерт. Участие в него взеха и танцьори от Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “.

Кулминацията на вечерта бе концерт-спектакълът на Ансамбъл „ Българе “, с присъединяване на солистката Албена Вескова. Многобройните фенове, които бяха пристигнали в Крайдунавския парк, с цел да видят онлайн осъществяванията на надарените танцьори, бяха завладени от магията на българския фолклор. На сцената на Художествената изложба бяха показани фрагменти от два спектакъла – „ Албена “ и „ Това е България “. Първият от тях демонстрира красотата и силата на българската национална ария, а вторият представя „ осмото знамение на света – българския фолклор “ по един необикновен и въздействащ метод. „ Това е България “ е първият театър на „ Българе “. Той се е трансформирал в своеобразна визитна картичка на емблематичния отбор, който с високия си професионализъм е покорил освен сърцата на българите, само че и на феновете на фолклора в над 20 страни.

Третият ден на МФФ „ Синия Дунав “ още веднъж ще стартира с куклен спектакъл. В 11:00 ч. на сцената на Художествената изложба видинските деца ще могат да гледат представлението „ Житената питка “ на Държавен куклен спектакъл – Видин. И утремалчуганите ще имат опция да се включат в детската хоротека от 12:00 ч., както и да се забавляват в проведената от 13:00 ч. работилница. От 17:00 ч. стартират изявите на самодейните сформира от България и чужбина. От 21:00 ч. е концертът на Ива и Велислава Костадинови, дружно с които на сцената ще излязат атрактивните актьори от „ Майсторите на танца “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР